Русия мобилизира бившия световен шампион по бокс в тежка категория Николай

...
Русия мобилизира бившия световен шампион по бокс в тежка категория Николай
Коментари Харесай

Русия мобилизира бивш световен шампион по бокс

Русия активизира някогашния международен първенец по бокс в тежка категория Николай Валуев. Това разгласи самият той в изявление за " Известия ". Вчера стана ясно, че призовка е получил и някогашният футболист на " Евертън " и съветски национал Динияр Биляледтинов.

Но до момента в който бащата на Динияр се оплаква от обстоятелството, че синът му е на 37 години (с 2 над горната границата за мобилизиране) и отбивал военна работа преди 19 години, Валуев с подготвеност приема задачата да " брани родината " на фронта.

Е, би трябвало да се посочи, че някогашният боксьор е народен представител от Държавната дума и надали ще бъде спуснат в окопите край Бахмут с ръждясал " Калашников "...

  " Според мен всички са получили призовки. Аз също получих. Дали ще отида? Разбира се, че ще отида. Колегите ми депутати са положителни, те се записаха за военна работа в Думата.

Призовката е пристигнала тъкмо преди пътуването ми за Донбас и не бях вкъщи. Следващата седмица сигурно ще се явя в наборната работа ", увери Валуев.

През 16-годишната си кариера на кръга (1993-2009) Валуев стана повторен международен първенец на Световната боксова асоциация (WBA). Той бе пенсиониран във втората си загуба като професионаелн боксьор от британеца Дейвид Хей на 7 ноември 2009 година в мач, който остана в историята под името Битката на Давид против Голиат.

След като смъква ръкавиците Валуев влезе в политиката и бе определен за народен представител от партията на Путин " Единна Русия ". Заради големите му размери се наложи в парламентарната зала да бъде ситуиран специфичен стол, който да издържи тежестта му - над 150 кг.

Трябва да се означи, че Валуев е освободен от " частичната "  мобилизация, защото е настоящ народен представител в Държавната дума. Валуев ще стане петият доброволец от долната камара на съветския парламент.

По-рано предпочитание да бъдат мобилизирани обявиха заместник-председателят на Комисията по въпросите на фамилията, дамите и децата Виталий Милонов, ръководителят на Комисията по опазване на здравето на Държавната дума Дмитрий Хубезов, заместник-председателят на Комисията по защита Дмитрий Саблин и заместник-председателят на Комисията по опазване на здравето Икономическа политика Сергей Сокол. 
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР